dimecres, 22 de gener de 2014

LA CLASSE DE SEGON DE VIATGE A PARÍS

Aquest segon trimestre a medi estem treballant el projecte la volta al món. Vam començar veient com podíem representar la Terra,mitjançant mapes i globus terraqüis i com podíem orientar-se utilitzant els quatre punts cardinals. Vam seguir situant cada un dels 6 continents al planisferi i ens vam adonar de la quantitat de mars i oceans que ens envolten. Descobrirem que el clima no és igual en totes les parts del món i que l'hora no és la mateixa a tots els llocs, canvia segons cap a on viatgem. Hem col.locat al nostre racó de medi un mapa amb els fusos horaris, molt necessaris per al nostre objectiu principal que es conèixer diferents països arreu del món. 


Entre tots, decidirem començar el nostre viatge per Europa. Eixirem d'Albaida cap a l'aeroport de Manises, on embarcarem cap a París.A classe ens hem distribuït per grups de 3 xiquets, i cada grup ha treballat 2 monuments. Els hem dibuixat i hem escrit el més important.


Estem molt nerviosos i emocionats, ja que una vegada a París farem de guies dels monuments que hem preparat.

 Aquest dilluns a les 15:00 h. tots i totes amb les nostre maletes imaginaries, amb els passaports i els bitllets d'avió embarcarem cap a parís.


Per a molts de nosaltres, era la primera vegada que pujàvem a un avió i què soroll feia quan anava per la pista a punt d'enlairar-se. Veiem els edificis cada vegada més xicotets i ens anàvem allunyant de terra. Tots teníem tele als seients i des de la finestra , vam veure arribant a París, des del cel, la Torre Eiffel.  

 JA HAVÍEM ARRIBAT!!!

Començarem la visita per la Catedral de Notre Dame, amb el guies Jordi Vidal, Atila i Isabel. Vam estar buscant "al jorobado" però no el vam veure.


  Caminarem cap a la Conciergerie i allí els nostres guies Marc, Rania i Malik ens explicaren i ens ensenyaren la presó on passà els últims dies Maria Antonieta.


Com es trobàvem un poc cansats, ens prenguérem un refresc en un dels tants cafès que hi ha a París. Desprès ens anàrem a visitar el Museu del Louvre, on ens feien de guies Iker, Dani i Josep Obiols. Vam veure la Mona Lisa de Leonardo Da Vinci en primera fila!!


Al Museu d'art modern Pompideu els guies Pau, Elena i Jordi Soler ens van pujar per unes escales...què empinades. Vam veure algun quadre de Miró i Picasso.


A l'eixir del Museu, ens passejàrem amb vaixell pel riu Sena i se n'adonàrem de la quantitat de ponts que hi ha a París. Més tard, pujàrem amb funicular a la Basílica el Sacre Coeur i al barri de Montmatre, amb els guies Ximo, Josep Borderia i Álvaro, quines escalinates vam baixar!!


  Seguirem pels Camps Eliseos, fins l'Arc del Triomf. A partir d'ací ja contàvem amb uns  guies experimentats.


A la plaça de la Concordia vam veure l'Obelisc de Ramses II i menys mal que ja no hi era la guillotina!!!


Finalment arribà una de les visites més esperades, pujàrem a la Torre Eiffel.Quants escalons!!! Però quines vistes més boniques vam veure des de dalt de tot.


D'allí ens n'anàrem a pujar amb barca al Palau de Versalles i amb bicicletes ens vam recórrer els seus jardins.

Per finalitzar aquest viatge, les Mestres ens dugueren a DisneyLand París. Amb l'entrada a la mà, recorreguérem tot el parc i fins i tot pujàrem a una atracció, per dis d'una mina.

Hem aprés moltes coses de París i ara ens n'anem a......Londres!! Pares i mares no us preocupeu que estem tots de meravella. Ací vos deixem la foto de grup a París..... Au revoir

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada