dijous, 2 de desembre del 2010

Un bloc d'Infantil!



Les mestres d’Infantil de l’escola no paren quietes! Encara no han acabat d’enllestir un projecte, que ja n’estan pensant un altre. I tot, complint sobradament amb la dinàmica d’aprenentatge formal i rutines d’aquesta etapa educativa. L’any passat començaren amb els tallers, en els quals, alumnes de 3, 4 i 5 anys comparteixen treball i aprenentatge durant les vesprades.  També el curs passat estrenaren el flamant galliner de l’escola, on els i les alumnes aprenen a tenir cura dels animals i a observar el seu comportament: pondre, covar, menjar, discussions de convivència... I també aprenen a treure’n profit ja que tots i totes al llarg del curs se’n duran cap a casa algun que altre ou! És, no hi ha dubte, un aprenentatge que cala fons en l’alumnat i que té i tindrà unes repercussions pedagògiques d’allò més positives. I després de la granja avícola... l’hort escolar! Aquest és el projecte estrella d’enguany. A principi de curs demanaren a l’Ajuntament que omplís de terra el gran forat que va deixar el dipòsit de gasoil, que ha quedat en desús perquè la calefacció de l’escola ara funciona amb gas natural. I, dos mesos després d’iniciar-ho tot, bledes, faves, espinacs i d’altres hortalisses ja poblen els cavallons de l’hort, que vigila atentament una espantaocells d’allò més elegant. D’on treuen el temps estes xiques? D’on treuen tantes idees? D’on treuen tanta màgia i empenta Marian, Encarna, Cristina, Eva i Àgueda? Il·lusió; tot això prové de la il·lusió amb la que sempre treballen i de l’estima i el respecte que demostren cada dia envers els seus alumnes i la seua professió. No hi ha cap altre secret.

Com deia, el nostre cicle d’Infantil és un terratrèmol d’activitat; una allau d’iniciatives i coses noves. I la seua última pensada ha estat fer un bloc digital precisament per explicar totes aquestes coses i mantenir un diàleg constructiu amb els pares i les mares dels seus alumnes i la resta d’escoles i mestres del món que facen clic en aquesta direcció:


Des de l’escola Covalta, i en nom de tots els mestres, us desitgem sort en aquesta nova aventura i donem la benvinguda al vostre bloc, que també és el nostre. Un bloc que servirà per compartir experiències i explicar tothom els misteris i els secrets d’educar els més menuts; un bloc per mostrar el seu incansable treball; un bloc per reflexionar sobre la pràctica docent; un bloc per continuar millorant... Un bloc, en definitiva, per a no perdre mai la il·lusió en aquest difícil però apassionant treball d’educar i ensenyar a viure.

Didac Botella i Mestres

5 comentaris:

  1. Com sempre ho has dit molt bé:el bloc d'infantil també és el teu-el vostre,i l'escola, i els-les alumnes, i els-les pares-mares, i la professió, i l'hort, i les gallines, i la il.lusió, i l'interés...res d'açò seria possible sense l'equip.
    D'on trauen el temps estes xiques? Esforç, molt d'esforç q només està remunerat quan vegem la cara dels nostres xiquets i xiquetes tenint cura del camp o de les gallines...perque clar en les vacances i en els ponts l'hort s'ha de cuidar i les gallines no paren de menjar.
    Gràcies per aquesta dosi d'energia.
    Marian

    ResponElimina
  2. Mira que a tots i totes ens agrada que ens diguen coses boniques!i més encara si venen d'un company faener com el que més, i molt bon amic.
    Com deia Marian, el cabet que sempre està ideant, som un equip que funcionem molt bé, que ens agrada el que fem i ho fem amb moltes ganes.
    Gràcies companys.
    Encarna

    ResponElimina
  3. Clar que si! Els nostres projectes van més enllà del nostre horari docent , però amb equip tot és possible, els i les nostres alumnes son molt agraïts sempre estan disposats a regar, donar de menjar, a fer tallers –aprendre-….. per tant ells i elles són una font inesgotable per a continuar tramant, un no parar, però també és important el reconeixement dels companys.
    Gràcies per les teues paraules.
    Cris

    ResponElimina
  4. Desde l'ampa tambe us donem un gran vot de confiança, i com no dir-vos que ens agrada molt el treball que feu amb els xiquets. Enhorabona i que el blog funcione tambe com vosaltres.

    ResponElimina
  5. M'he limitat a dir un parell de veritats; a descriure cinc cèntims d'allò que feu a l'escola. Res més. De nou, enhorabona pel treball. Seguim endavant!

    Didac

    ResponElimina