dimecres, 25 de maig del 2011

Ja tenim cartell!

Cartell "retocat" (Aurora Porta, 3r ESO IES Segrelles)
La 3a edició de Jo teatre, Tu teatres, Ell teatra... està ja a tocar. Menys d’un mes ens separa del 3r Festival de Teatre Escolar d’Albaida i, de moment, ja tenim una de les coses més emblemàtiques i importants de qualsevol festival: el seu cartell; la seua imatge. De nou, la tria fou certament difícil perquè hi havia molts treballs que bé mereixien guanyar. Els xiquets i les xiquetes de tot el poble –grans i menuts– hi posaren una gran dosi d’il·lusió i enginy en els seus dissenys, tot complicant-nos la decisió de triar el disseny guanyador. Finalment, després d’una primera preselecció, triàrem els dotze treballs finalistes i, com que no hi havia manera de decidir el guanyador per consens, vam optar per fer una votació secreta on cadascú de nosaltres podia atorgar 1, 2 i 3 punts als tres cartells que considerara més ben fets. Un cop realitzada la votació, vam anar obrint les paperetes i desvetllarem el resultat: el treball d’Aurora Porta (3r ESO IES Segrelles) va optenir 8 punts, el de Natàlia Bataller (6è CEIP Covalta), 6 punts i el de Dani Ledesma (4 anys CEIP Covalta), 5 punts. Així doncs, Aurora, exalumna de la nostra escola, tornava a guanyar el concurs de cartells del Festival –fou la guanyador de la 1a edició–, tot demostrant moltes maneres en el dibuix i la creació plàstica.

Cartell original (Aurora Porta, 3rESO IES Segrelles)

El treball amb el cartell però no acaba ací perquè després de la tria cal “retocar-lo” una mica per incloure la informació del Festival, netejar-lo d’imperfeccions i donar-li un toc de color més atractiu. I, un any més, la meua germana Martina ha fet un treball de maquetació amb el Photoshop d’allò més acurat, tot respectant l’essència del cartell original. Enguany, ens va costar més que de costum perquè l’estil “mironià”, atapeït de figuretes i elements decoratius, feia més difícil trobar un lloc per situar la informació. Baixa el text, puja una figura, fes més gran aquell element... És divertit observar com es pot modificar una imatge! Finalment, trobàrem la manera d’incloure el text d’una manera subtil: una de les figuretes de dona la canviàrem de lloc, li férem la volta, baixarem una mica el text de “Jo teatre” i hi vam incloure una bafarada negra que eixia de la seva boca on hi escrivírem la informació. Sembla tot molt senzill però us puc assegurar que per a pensar i fer eixos petits canvis ens hi estiguérem tota una vesprada. Com he dit adés, l’objectiu era respectar al màxim el treball original. I, de nou, la meua germana féu un treball fantàstic. Gràcies, Martina!

Natàlia Bataller (6è Covalta)
Ja tenim cartell! O més ben dit: ja tenim el disseny definitiu perquè encara cal de portar-lo a la impremta. Però de res no ens serviria el cartell si els mestres implicats amb el Festival no estigueren enllestint les obres de teatre... Quina emoció! De nou, xiquets i xiquetes de tots els centres educatius públics d’Albaida –CEIP Covalta, CEIP Elias Tormo i IES Segrelles– i de totes les edats –d’Infantil a ESO– s’esforcen amb els seus tutors i mestres per enllestir els muntatges que en menys que canta un gall tots i totes podrem gaudir a l’Oden. Cal l’última empenta d’un esforç ingent de mestres i alumnes que començà a principi de curs i que, de segur, donarà el seu fruit ben aviat. Endavant!

Dani Ledesma (Infantil 4 anys Covalta)
 Didac Botella i Mestres
Coordinador de Jo teatre, Tu teatres, Ell teatra... III Festival de Teatre Escolar d'Albaida

3 comentaris:

  1. Com sempre serà un èxit, però, enguany lluirà més que l'any passat perquè l'escenari de l'institut és molt xicotet. I si recordeu el primer festival a l'odeon no hi havia teló,el vareu fer per al teatre "l'illa del tresor" ara si que hi ha i el públic s'asseurà en butaques noves, tot un luxe!!! Tenim ganes que arribe el festival. Gracies Dídac i gracies a tots els que ho feu possible.

    ResponElimina
  2. Com l' odeó ara es nou, l' escenari anima al teatre, serà un èxit com el primer.

    ResponElimina
  3. Això esperem! Els mestres implicats en el Festival estem enllestint els muntatges que, de segur, tornaran a ser un èxit perquè fer el festival i representar les obres és ja tot un èxit, amb independència del resultat final. Esperem que el poble tornarà a ser una festa i que tots i totes podreu gaudir-ne de nou!

    Didac

    ResponElimina