divendres, 13 de gener del 2012

NO SOM ELS CULPABLES DE LA CRISI! PROU DE RETALLADES!


 

Degut a l'atac indiscriminat i sense precedents que el govern central i la Generalitat Valenciana estan perpetrant en contra dels i les treballadores del sector públic, ens veiem obligats, com a mestres de l'escola pública, a reaccionar d'una manera contundent per defensar els nostres drets legítims. No és -només- una qüestió de sou; és una qüestió de dignitat. No estem disposats a pagar nosaltres la poca-vergonya dels banquers i la irresponsabilitat dels polítics, autèntics responsables d'aquesta crisi. No som els treballadors i les treballadores qui hem generat la crisi i, per tant, no serem nosaltres qui pagarem el forat multimilionari que ha generat l'especulació financera i la corrupció política.


Malauradament però, la classe política no és l'única que s'atreveix a menystenir-nos i a tractar-nos com si forem una colla de ganduls i aprofitats. Allò que més ens dol és comprovar el poc suport que rebem per part de la societat i, especialment, per part de les associacions de pares i mares. Ens deixem la pell en el nostre treball, dediquem moltes hores del nostre temps lliure per millorar la nostra formació, tractem d'oferir als nostres alumnes una educació de qualitat malgrat les deficiències de tota mena que pateix l'escola... I què rebem a canvi? Incomprensió, indiferència i, sovint, menyspreu per part d'alguns pares i mares, que es dediquen a desqualificar-nos amb comentaris sarcàstics del tipus "que bé viuen els mestres...". De la mateixa manera que no estem disposats a pagar la crisi que han generat els bancs i els polítics, tampoc no estem disposats a suportar el descrèdit diari que patim per part d'aquells qui ens haurien de fer costat. Els mestres i les mestres del CEIP Covalta hem demostrat sobradament el nostre compromís amb l'escola, amb els i les alumnes i amb el poble d'Albaida i considerem absolutament injust que es pose en entredit el nostre treball i la nostra professionalitat.



És per això que hem decidit per unanimitat de prendre un seguit de mesures per tal de fer "visible" la nostra tasca i demostrar tothom que si a la nostra escola es fan tantes coses és perquè els i les mestres dediquem moltes hores del nostre temps lliure a pensar, organitzar i escriure activitats i projectes que, òbviament, ningú no ens obliga a fer. Ho fem perquè ens agrada el nostre treball i perquè no sabem ser mestres d'una altra manera. Però hem dit prou, a molt pesar nostre. A partir del proper dilluns 16 de gener treballarem únicament i exclussivament durant el nostre horari laboral, que són les hores que ens paguen. Punt. No farem menys del que ens obliga la llei però tampoc farem més. Potser així, la societat en general i, en particular, aquells pares i mares de l'escola que dubten de la nostra professionalitat, començareu a valorar una mica més el nostre treball. No dubteu que ho farem a contracor i de mala gana: no ens agrada la idea d'una escola gris i sense ànima. Però hi estem plenament decidits. Pensem que és l'única manera de mostrar la nostra valua.

Així doncs, la totalitat dels mestres i les mestres del CEIP Covalta, hem decidit d'adoptar les següents mesures: 

1) Suspensió indefinida de l'activitat dels blocs digitals de l'escola, d'Infantil i 3r cicle.

2) Fi de l’enviament de correus electrònics a l’alumnat i als pares/mares.

3) Supressió de l’Escola de Pares i Mares.

4) Ja no s’atendrà a pares/mares fora de l’horari de tutoria.

5) Es suprimeixen totes les activitats extraescolars i complementàries a totes les etapes educatives; no hi haurà excursions ni celebracions de diades -Sant Antoni, Carnestoltes, Dia de la Pau, Dia del Llibre...-.

6) No hi haurà deure de cap tipus -i menys elaborat pel professorat fora de l’horari lectiu o en vacances-.

7) No es donaran més apunts fotocopiats (elaborats pel professorat fora de l’horari lectiu o en vacances) i es retiraran els que s’han donat.

8) No es farà ampliació d’horari per cap motiu; no es podrà vindre abans de l’hora o quedar-se més tard per fer exàmens o per qualsevol altre motiu.

9) No es gestionarà la biblioteca d’aula per a ús fora de l’horari lectiu (préstecs a casa, controlar qui ha llegit i quant, ...). La Marató de lectura de 3r cicle queda suprimida.


10) No s’implicarem en cap tasca que no siga la legalment inclosa dintre de l’horari ni que no siga d’obligatori compliment (concursos, trobades, obres de teatre, activitats socials, xarrades, projeccions...)

11) El projecte musical de l'escola -la música entre hores i les diferents temàtiques- queda també suspès.

12)...

Tot açò és per temps indefinit, a l’espera que tot el professorat, individual i/o col·lectivament, decideixca retirar totes o part de les mesures o finalitzen els dos anys de retallades i tot torne a una mínima normalitat. Les retallades ens han molestat molt; les considerem molt injustes. Però el poc suport de la societat, l’actitud d’alguns AMPES i els comentaris d’alguns pares/mares d’alumnes han estat la gota que ha fet vesar el got.

Els mestres i les mestres de l'escola

31 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. !!!NOSOTROS (PADRES/MADRES) TAMPOCO SOMOS LOS CULPABLES DE LA CRISIS!!! Y NUESTROS HIJOS MENOS!!!!!
    Ayer al llegar al cole nos llevamos la sorpresa de ver el manifiesto que habian sacado los niños del cole, y nos llevamos una gran desilusión al leerlo, desilusión porque estamos super orgullosos de llevar a nuestro hijos a este colegio porque nos encanta el sistema educativo que lleva, sabiendo que nuestros profesores trabajan mucho por nuestro hijos y es verdad que fuera de horario y no esperabamos esta respuesta por parte de ellos, nosotros no somos culpables de la crisi, a nosotros tambien nos afecta esta crisis y sus recortes con los que no estamos de acuerdo pero que LO PAGUEN CON NUESTRO HIJOS NO!!! es eso no estamos para nada de acuerdo, siempres le hemos apoyado en todo y no somos de los que opinan que los "profesores viven muy bien" SOMOS DE LOS QUE OPINAN QUE EL MEJOR COLEGIO DE ALBAIDA CON DIFERENCIA ES COVALTA PERO POR EL PROFESORADO, POR SU IMPLICACIÓN CON EL ALUMNADO Y LOS PADRES ETC..... creemos que hay otras formas de hacer presión, haciendo esto solo ganan los que no creen en la escuela pública.
    ALGUNOS PADRES/MADRES DE 2º PRIMARIA

    ResponElimina
  4. Conxa,tens raó, en els nostres fills no.Però que pensem fer els pares al respecte,volem una escola pública de qualitat i amb mestres implicats? o no?,aquest problema ve de lluny i nosaltres hem estat impasibles,vegent com poc a poc han destroçat,la nostra escola,crec que els mestres,han dit fins ací i ara ens toca a tots junts,pares/mares,mestres i alumnes fer alguna cosa.Crec que l'ampa tindrà que portar una iniciativa,presentar-la als mestres,al consell,i parlar.
    De les propostes que fem porta-les a terme,si ho conseguim perfecte,i si no també,tindrem la satisfacció que nosaltres,pares/mares de covalta i mestres vam lluitar junts per la nostra escola.No? Les formes al final son les que son, el divendres ja van llegir un manifest,tot el cap de setmana ha estat penjat al bloc les mesures del clautre i ahir la circular informativa.Si ho hagueren avisat en dos setmanes també ens haguera sentat mal.Som molts i cadascú pensa d'una manera crec que al remat ens tenim que quedar en el contingut.
    Lucia.

    ResponElimina
  5. Lucia, también estoy de acuerdo contigo pero los profes tienen la confianza suficiente con nosotros para pedirnos ayuda y saben que tendrán toda la que necesiten. A nadie le gusta lo que esta pasando en el pais (bueno al 90% de los valencianos que han hecho que nuestra comunidad sea un desastre se ve que si) pero aún quedamos gente que cree en la escuela publica, sanidad publica etc.... y en los politicos

    ResponElimina
  6. Concha, no es tracta de que als nostres fills no.
    Son moltes coses mes, son lo mal que han financiat les despeses de tots . No sols es passa als nostres fills, al institut, no tenen calefacció i es queden pocs diners per a pagar la llum.
    CREC QUE NO PUGUEN POSARNOS EN CONTRA, SINO BUSCAR ALTRA SOLUCIÓ I AJUDARLOS. sUNSI vALLS

    ResponElimina
  7. Es veritat conxa,d'aquesta manera hi hauran pares que no han entés el que els mestres ens han volgut trasmetre.Ja xarrem en privat i intentem arregalar-ho de la millor manera per a tots.
    Lucia.

    ResponElimina
  8. Per descomptat, pense que haurieu de tornar a llegir-vos el paper perquè amb aquestos comentaris tan desencaminats, el que menys ens doneu és ànim per a continuar dedicant als xiquets i xiquetes el NOSTRE TEMPS LLIURE.

    ResponElimina
  9. Dimecres dia 18 a le 20.30 h. hi ha reunió de la junta de l' AMPA per a xarrar del tema i aclarir coses. El pare o mare que vulga acudir ho por fer en tota llibertat que per aixó estem, per a parlar les coses de tots.

    ResponElimina
  10. Estimats pares i mares del nostre alumnat:
    Vistos els comentaris que feu alguns i algunes, que no tots, als diferents blogs de l’escola i de l’AMPA, crec que dec aclarir-vos algunes coses.

    1r. No és ni la primera, ni la segona; és la tercera retallada de sou que tenim en menys d’un any.

    2n. No és la primera vegada que ocorre. Quan vam entrar en l’euro, va ser gràcies a incomplir acords de pujades salarials JA ACORDADES i SIGNADES pel Govern. Ningú ens ho va agrair de cap manera, ni eixe moment ni després.

    3r. En tots aquestos anys d’”estar en la CHAMPIONS LIGUE de l’economia”, quan els salaris vostres creixien estratosfèricament, els nostres pujaven SEMPRE per baix de l’IPC per contindre el dèficit.

    4t. De cap manera estem privant-vos de res que vos corresponga, ni a vosaltres ni als vostres fills i filles. NO ESTEM ROBANT-VOS RES. Simplement estem NO DONANT-VOS el que NO TENIM perquè donar-vos, el que fèiem perquè voliem.
    Ni la dona que ve a netejar a ma casa em regala cap hora després de pagar-li, ni l’home que em llaura els bancals després de cobrar em llaura un o dos més gratuïtament. Segur que vosaltres tampoc s’endugueu feina de la fàbrica a casa per fer-la gratis fora del vostre horari laboral.

    5é. Pensem i pense que, a més a més de protestar, és la manera que tenim al nostre abast per que s’adoneu que NO TENIM TANTES VACANCES com alguns pensen, tres mesos en estiu, un mes en Nadal, mig mes en Pasqua, ... primer perquè conteu (alguns) molt mal, després perquè al preguntar-te a tu dius que tu en Nadal no tens cap dia (a mi em comptes dissabtes i diumenges i dies festius com a vacances i per a tu no compten), segon perquè ALGUNS DE NOSALTRES (per no dir-vos la immensa majoria) aprofiten part d’eixos dies (de vacances) per preparar la feina (deures, apunts, treballs, ...) que ara vos llevem, per a fer cursos d’actualització, ... O és que penseu que els meus companys i companyes i jo mateix, ja sabia utilitzar un ordinador, un programa, una pissarra digital, ... quan vaig nàixer?

    6é. Mai he vist un festival, una obra de teatre, un mercat solidari, una desfilada de Carnestoltes, ... en el que ixquen els meus fills. Normalment no puc anar als sopars de final de curs, ... No conec als mestres de l’Institut del meu fill. No vaig pràcticament a cap reunió de tutoria, ...

    Qui ens ha agraït alguna d’aquestes coses? Al contrari, la majoria esteu esperant a veure si fem alguna errada, si no vos agrada alguna cosa, ... si ens baixen el sou, si ens lleven vacances, si ....
    TOTS? No, tots no, ... però, no sigau hipòcrites, que nosaltres també eixim alguna vegada o anem al bar, o a comprar, no estem en una urna; LA MAJORIA.

    Gràcies als pares i mares que ho comprenen i ens recolzen. Això és el que esperàvem de tots.

    ResponElimina
  11. jo sols vuic dir que si els pares i mares de covalta es manifesten per un alumne que hi ha fet falta alguna cosa,siga de casa o siga extranger ahi han esta i ara que els mestres dels nostres fills/es necesiten de la nostra ajuda deuriem de remar tots i apoyarlos hasta el final (AMUNT PROFESORAT DE COVALTA)estic amb vosaltres

    ResponElimina
  12. Tens tota la raó, cuans nosaltres en ham nesecitat ells han estat ahí. Sra son ells els que ens necesiten.
    Jo també aniré a la manifestació, sols que per raon familiars, estaré en la d` Alacant. Sunsi Valls.

    ResponElimina
  13. Tens tota la raó, cuan nosaltres hem necesitat algo, ells han estat ahi. Ara son ells els que ens necesiten.
    Jo també aniré a la manifestació, sols que per raons familiars, estaré en la d´ALACANT.
    SUNSI VALLS

    ResponElimina
  14. Sorprés, impotent, aïllat, enfadat, trist, preocupat, aquest són els adjectius que definiríen al meu estat d'anims al llegir el manifest per part del mestres que la meua filla em portà a casa.
    Com a persona prudent que soc he llegit varies vegades el manifest per a intentar traure tot el suc que hi conté, he sentit comentaris de carrer sense participar, es clar, i he decidit actuar com a membre de l'AMPA que soc, faltaría mes.
    Baix la meua OPINIÓ PERSONAL, en el manifest veig dos vesants diferents, peró que porten cap al mateix objectiu, la posada en pràctica de les mesures adoptades.
    La primera vesant es una qüestió general de política nacional referent a les retallades en matèria d'educació i que TOTS en major o menor mesura patim i que estic totalment en desacort; sempre tindreu el meu suport per a rebujar estes actituts.
    Però el que més em preocupa és l'altra vesant, la que ens toca de ben a prop, la qüestió particular que ens apunta a pares i mares d'este col.legi. Estic avergonyít de que alguns pares i mares totalment deslegitimats hagen pogut fer descualificacionsa la professionalitat i implicaciódel equip docent d'este centre. Jo com a pare em desmarque i condene eixes declaracions pròpies d'actituts cobarts. Nosaltres no sóm responsables ni podem controlar estos comentaris, la llibertat d'expresió està al carrer, amb més o menys educació, però ahí està. Rebujant estes actituts ahí comença el nostre recolzament cap a vosaltres, mestres. Que una insignificant minoría haga fer eixes desafortunades declaracions no vol dir que la inmensa majoría de pares pensem igual, no molt menys, pense que any rere any hem fet notar la nostra implicacióen el col.legi. Però també crec que abans de posar en marxa estes mesures, s'aguera tingut que informar a la resta de d'organismes interns del col.legi (AMPA I CONSEL ESCOLAR). Davant les dificultats hem d'estar més units que mai i no extremar les postures actuant d'una manera unilateral (sempre he defensat el conglomerat mestres-pares-alumnes). Estic molt sorprés pels darrers esdeveniments i totalment desinformat del que es pretenía fer. Voldría esmentar que les xàrxies socials, en este cas els blgs de la nostra escola son "un arma de doble filo", primera perque tots no tenen la possibilat d'accedir a elles per a poder expresar-se o per a rebre informació, per tant desigualtat d'opotunitats i segona, és un lloc d'expresió on "es tira la pedra i s'amaga la ma" per tant no s'han de tindre en conter els comentaris de forma anònima ja que no tenen cap valor.
    Pares, mares i mestres, cal reflexionar ek que ha passat i hem de buscar postures conciliadores i no de confrontació, estém obligats a entendrens però no per obligació sino per gust i nencessitat, per tant com a pare estic obert a qualsevol necessitat o suggerència per a resoldre esta situació i que tot torne a ser com abans, eixe col.legi Covalta, respetat i desde la humiltat però desde la gran professionalitatde tots vosaltres.
    Posem-nos a treballar tots junts en la mateixa direcció, fem-ho por els nostres fills, per els vostres alumnes, ells són el nostre futur i el de vosaltres.
    Magradaría acabar amb una cita d'Hesíodo que diu així: "LA EDUCACIÓN CONSISTE EN AYUDAR A LA PERSONA A SER LO QUE ES CAPAZ DE SER" i això està per damunt de tot. Reflexioneu.ho
    JOSEP ABEL GUERRERO

    ResponElimina
  15. Un comentari certament modèlic, Josep. Pel seu to dialogant i reflexiu -lliure d'estridències-, per l'encertada i completa anàlisi que fas de la situació (estic absolutament d'acord amb tu) i per assenyalar que, més enllà de tot, allò més important i necessari és trobar algun camí per reorientar una situació angoixant i incòmoda per a tots. Gràcies per unes paraules tant pausades i clarividents.

    Didac

    PD: Trobe també molt encertada la teua referència als comentaris anònims; són, des del meu punt de vista, del tot inacceptables. Proposaré als mestres de l'escola que si no es signen, s'esborren automàticament.

    ResponElimina
  16. També cal assenyalar que això és el que volen(conselleria) de nosaltres (pares i mestres), que ens barallem. Divide y vencerás.
    Hem d'estar units i menejar-se.
    Mónica.

    ResponElimina
  17. MUY BUENA TU REFLEXIÓN ABEL.
    CONCHA

    ResponElimina
  18. El Consell Escolar d’aquesta vesprada ha estat molt profitós. S’ha parlat amb tranquil•litat, educació, ... tots hem conegut les raons i motius d’un i altre sector (pares/mares i professorat) i el més important: s’han acostat postures i s’està arribant a un principi d’acord.
    És la primera vegada que en un Consell Escolar es reconeix i valora el treball que la majoria del professorat fem en el nostre temps lliure (“crear” “idear” deure, pensar i posar en pràctica idees, posar em marxa diferents plans, fer l’escola de pares i mares, ocupar més hores de les que ens corresponen i tindre més responsabilitat en les eixides extraescolars, posar en marxa blogs i correu electrònic, fer apunts, sabuda, mapes, làmines de geometria, buscar llibres de lectura interessants, revistes, atendre fora de l’horari d’atenció, ...), quan abans no s’havia reconegut ni valorat i es compren que són EXTRES que ningú ens paga (i ningú ha valorat públicament). Pel refrany castellà “QUIEN MÁS PUSO, MÁS PERDIÓ” entendreu que alguns/algunes estaven molt indignats/indignades.
    Tampoc vaig a negar que algunes (poques) famílies ho han agraït individual i personalment i han quedat per a sempre com amics i valorades com agraïdes. També hi ha persones que ho consideren com una obligació nostra i altres a les que els importa un cogombre el que fem o inclús ho critiquen i els pareix mal.
    Continue insistint en que és el nostre temps LLIURE i que podem fer en ell el que vulguem, donar-ho o no, i això com és DECISIÓ PERSONAL de cadascú de nosaltres, NO ES POT VOTAR NI OBLIGAR. És més qüestió de CONVÈNCER. De convèncer que ho agraïu, de convèncer de que sabeu que ho fem perquè volem, de convèncer que ho aprecieu, de convèncer que sabeu que és un esforç que fem pels vostres fills i filles, de convèncer que ens recolzeu i que ho valoreu, ...
    Alguns/Algunes han pensat en llevar als seus fills/filles d’aquesta escola. Em pareix molt bé; és una possible solució. BUSQUE, COMPARE, ... I SI ENCUENTRA ALGO MEJOR (aunque sea más caro) CÓMPRELO! Me la jugue amb qui vulga amb els mitjans que nosaltres tenim.
    José Fernando

    ResponElimina
  19. Si es pararem a pensar lo important que son els mestres en la vida dels nostres fills. Part del futur seu depen d´ells. Es una pena que no es valorem.
    AH! Pero... al mestre de gimnasia ritmica si, al de tenis si, al de música si, i damunt els paguen.
    Si tenen una plaza fitja es perque se l´han guanyat, tots puguem fer el mateix.
    Sunsi Valls

    ResponElimina
  20. Moltes gràcies pels teus comentaris tan positius i de recolzament.
    J.F.

    ResponElimina
  21. Es veritat que ahir va eixir un autobus de pares i mares a Valencia per a la manifestació? Era del Elias Tormo o del Covalta?
    Inma

    ResponElimina
  22. Un eslogan de la manifestacio.

    " NO HAY PAN PARA TANTO CHORIZO "

    ResponElimina
  23. He llegit el vostre manifest hui mateix i m'ha sorprés la vostra decisió (per valenta i transparent). Sempre he pensat que els mestres pequem de falta de... valor, per no dir pebrots. Sempre hi ha algú, sempre!, que s'excusa en els xiquets, en els "valors", en els romanços més peregrins per a no defensar els nostres drets de treballadors, potser perquè pensen que no som treballadors vulgars (som alguna cosa més important, és clar, home, veges, tenim una missió sagrada...). La manifestació de dissabte passat i la vostra declaració em reconcilien un poc amb aquest ofici.
    Hi ha pares que MAI reconeixeran els esforços dels mestres fins que els troben a faltar. És inevitable. Potser ara sabran el temps que es dedica a activitats que NO ens paguen. Espere que la vostra actitud s'estenga i que aconseguim la dignificació social de la nostra faena, enmig de la dels altres treballadors de l'administració que ni hem robat, ni defraudat, ni hem contribuït de cap manera a la ruïna que ara ens fan pagar.

    ResponElimina
  24. De Covalta vam anar quasi tot el claustre de mestres, amb cotxes. Va ser emocionant vore'ns tots allí reivindicant els drets de la nostra escola. La majoria d'escoles anaven amb pares i alumnes. Us trobarem a faltar. A veure si la propera manifestació us animeu.

    ResponElimina
  25. Moltes gràcies pel teu suport!

    ResponElimina
  26. Jo vaig anar a la manifestació d´Alacant, era impresionant,van estimar mes de 40.000 persones.
    Cuan va arrivar el cap de la manisfestació , encara no havien acabat de eixir tots.
    En va cridar molt la atenció, la cantitat de pancartes d´ AMPES , d¨Alumnes d´instituts.
    Clar es que la retallada es per a tots.
    Sunsi Valls.

    ResponElimina
  27. El dissabte va estar molt bé. Aquesta vesprada en la concentració a Ontinyent hi havia més gent de la que pensava. Encarna, Cristina i jo hem vist a gent de l'institut d'Albaida, de l'escola d'Atzeneta, de Montaverner (aquets anàven en mares), i de totes les escoles d'Ontinyent. De segur que hi havien més escoles de la Vall però he nomenat a les que estavem juntes raonant.
    Els de Montaverner ens deien que no tenen per a comprar res. Els d'Atzeneta no tenen per a material, de fet s'han quedat sense paper i no en poden comprar. En Aielo no tenen per a fotocòpies i els xiquets i xiquetes ho còpien tot de la pissarra. També es parlava d'instituts que ja no tenen calefacció.
    Tots i totes han pres unes mesures similars a les nostres.
    Marian

    ResponElimina
  28. EN LA PROXIMA ESTAREMOS CON VOSOTROS!!!

    ResponElimina
  29. Soc un professor del I.E.S. d'Alcudia de Crespins. Nossaltres també hem decidit al claustre no fer cap activitat extraescolar... junt a altres mesures. La manifestació del dia 21 va ser un toquet d'atenció per als polítics... no estem dormits com ells se pensen... ESTEM FARTS DE TANT DE POLÍTIC CORRUPTE. El més mal de tot és que ells sabien que s'acostava aquesta crisi i no han parat de gastar i gastar el diners de tots.

    ResponElimina
  30. Ens ompli de goig veure que gent que fins i tot no coneguem s'interessa pel nostre bloc i ens mostra el seu suport. No siiiii al final ens farem escoltar i aconseguirem alguna cosa. Gràcies company i ànim!
    Mestra de Covalta.

    ResponElimina