divendres, 3 de maig del 2013

EntusiasMAT



Sí, sí, entusiasMAT, perquè ara, els xiquets i les xiquetes del COVALTA van a aprendre les Matemàtiques pensant i ... jugant! Sí, sí, has llegit bé; jugant. I amb bons resultats comprovats en moltes escoles capdavanteres.

El curs vinent, si tot va com està previst, a Infantil i 1r. Cicle de Primària, es posarà en marxa el Programa EntusiasMAT que ja fa uns quants cursos està aplicant-se a moltes escoles d’altres Comunitats Autònomes, i ací, a València, també, especialment en escoles privades i concertades.

Però ... fem un poc d’història; comencem pel principi.

Fa uns mesos, Mª José, buscant en internet va tindre notícia d’aquest programa i de les noves tècniques que utilitzava. Immediatament, ho va comunicar a María i a Viri, ...i totes tres es va entusiasmar. Van pensar, ho van dir a més professorat del Centre i ... casualitats de la vida, Eli, la directora de La Vila, va fer les pràctiques en el Col·legi d’on surgix tot aquest programa.

Involucrat molt professorat del Covalta, Amanda, Mª José, María, Viri, Pau, Eli, ... assistixen a una presentació de l’EntusiasMAT a Alacant. I convençuts, es decideix estudiar i veure la viabilitat d’aplicar-lo a la nostra escola.

Després van visitar algunes escoles on s’aplica ja per assegurar-se dels resultats.





En contacte amb les suposades “noves” professores d’Infantil per al curs vinent, s’assisteix a un curs per veure com funciona i s’aplica el programa a Benicull, ja que l’escola d’aquest poble i la de Polinyà del Xúquer també volen introduir-lo i s’ajunten per abaratir el preu del curs amb nosaltres. A aquest curs hi eren 22 professors, entre ells, 6 del Covalta i la directora de La Vila.


Amb el suport de pràcticament tot el Claustre de Professors i Professores, que han recolzat la idea i han substituït perquè tant professorat puga anar al curs i falte a varies sessions de classe normal i el suport del col·legi que, fent un esforç en aquestos temps de crisi, ha pagat les despeses originades, el curs vinent tindrem EntusiasMAT a la nostra escola.

També hem notat l’interès i el suport de la Junta de l’AMPA, molt interessada amb el projecte i amb ganes de col·laborar.

Molt probablement s’inicie també a l’escoleta LA VILA, amb la qual cosa es garanteix un inici i una continuïtat.

Esperem entusiasmar-vos a tots i a totes.
Nosaltres ja estem entusiasmats.


COVALTA – INNOVACIÓ – QUALITAT – COMPROMÍS

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada