divendres, 2 d’abril del 2010

Com un llibre obert

La llei defineix llibre com: "Obra científica, literària o de qualsevol altra índole que constitueix una publicació unitaria en un o diferents volums i que pot apareixer impressa o en qualsevol altre suport succeptible de lectura".
Tots i totes coneguem el dia 23 d'abril com el de S. Jordi o dia del llibre, ara ja s'està popularitzant la bonica costum de regalar un llibre eixe dia, (segons la persona, de vegades preferim una rosa). Hui dia 2 d'abril es celebra a tot el món el DIA INTERNACIONAL DEL LLIBRE INFANTIL en record del naixement de Hans Chistian Andersen (1805-1875) : L'aneguet lleig, El soldadet de plom, El vestit nou de l´emperador, La princesa i el pèsol... són alguns dels contes més coneguts de la seua extensa obra.
Sempre hem tingut llibres al nostre voltant: l'enciclopèdia que la mare col.leccionava, l'atles universal, el missalet en el que totes les xiquetes quan preníem la comunió ens feien la foto, els libres de "Los cinco" que tant s'estilaven...
Hui tenim la sort de tindre més varietat, més a l'abast i en la nostra llengua : tots els mesos el nostre bibliotecari ens envia les novetats que podem trobar a la biblioteca, a més tots els anys s'encarrega de realitzar activitats d'animació lectora per a tots els xiquets i xiquetes d'Albaida. També a classe contem amb ells, els i les mestres sabem que si fomentem la lectura, estem ajudant a : imaginar, raonar, pensar, creure, coneixer, saber, compendre, entendre, presumir, argumentar, discorrer...
No vull acabar sense nomenar dites sobre llibres, m'agraden per que fan pensar, les he tret del refranyer temàtic de Victor Pàmies, hi han més de cent dites populars sobre llibres:
- Del llibre vell, el bon consell.
- Els llibres són mestres que no renyen i amics que no demanen.
- Explicar-se com un llibre sense fulles.
- Llibre tancat, no fa lletrat.
- Qui savi es vullga dir, molts llibres ha de llegir.
- Val més llegir un llibre mil vegades, que mil llibres una vegada.


Marian Llàcer Pla

*La foto és la portada del llibre que es publicarà aquest mes d'abril, és del nostre amic i company Dídac Botella : "L'illa del... teatre" és l'obra guanyadora del X Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal de Carcaixent. Serà el número 34 de la col.lecció "Micalet teatre" d'edicions Bromera.

6 comentaris:

  1. no pareu ni en pasqua.Bona idea, podem apuntar als nostres fills a la bibloteca i aixina que poguen traure llibres.
    el pirata cojo

    ResponElimina
  2. A casa meua tenim tots el carnet de la biblioteca i va molt bé per a les vacances de estiu,a Júlia li agrada molt anar i endur-se els llibres sense pagar.

    ResponElimina
  3. Gràcies per un escrit tant emotiu i senzill. I gràcies per la publicitat!

    L'autor del llibre :)

    ResponElimina
  4. Llegir sempre és enriquidor, siga el que siga, però, si resulta ser un escrit del blog o el llibre d'un company i amic és tot un plaer!!

    Pepica la del barrio

    ResponElimina
  5. És important adquirir l´hàbit de lectura, els nostres menuts ho faran si veuen que nosaltres ho fem.
    Gràcies Pepica, i a l´autor del llibre només recordar-li que açò no pot eixir debades.
    Marian

    ResponElimina
  6. Tots els dies el pots encisar amb la lectura. Em d'impregnar als nanos (i als de tota edat) de la màgia del llibres. Són moments de complicitat.I més fàcil (i gratuït) si et passes per la biblioteca d'Albaida amb un horari de dimarts a divendres (10 a 14 h.) i de dilluns a divendres (17 a 20h.). Dediqueu una estoneta diària a la lectura.Josep (BPM Albaida)

    ResponElimina