divendres, 1 d’octubre del 2010

Visca el 9 d'octubre!


El Rei en Jaume, el penó i la conquesta de València de 1238, la Corona d'Aragó, la parla catalana... A l’escola, la festa del 9 d’octubre és sempre un bon moment per explicar la història del nostre poble als més menuts i recordar als més grans els nostres orígens. És un bon moment per recordar quina fou la nostra primera bandera i perquè parlem la llengua que parlem, especialment ara, una època en la qual, aquells qui ens governen, treballen incansablement per tergiversar la història i fer-nos oblidar els nostres arrels. No en va, són els hereus de Felip V, aquell qui ens va eliminar com a poble, por justo derecho de conquista.

No hem d'oblidar però, que una celebració sempre ha de tenir un caràcter lúdic -especialment a l'escola- i és per això que enguany estem preparant un "sarao" ben especial. Després de molts anys de fer el 9 d'octubre per separat, enguany el CEIP Elías Tormo i la nostra escola ens hem posat d'acord per organitzar conjuntament una festassa que, esperem, siga recordada durant molt de temps.
I com que en serem molts, la celebració tindrà lloc a la plaça del Palau Marquesal d’Albaida durant la vesprada del dimarts 5 d’octubre de 2010. I què farem a la plaça? Doncs ballarem i cantarem amb Dani Miquel, un autèntic "showman" que, en un tres i no res, es posa a la butxaca a grans i menuts! L’acte també inclourà l’arribada de la flama del Correllengua'10 que aquest any ve acompanyada d’un gegant del Rei en Jaume. L'espectacle començarà cap a les 15:30 i acabarà cap a les 17:00. El dia 5 d'octubre per la vesprada els xiquets i les xiquetes aniran a escola sense les motxilles i, després, marxarem tots plegats cap a la plaça. Com ja he dit, la festa acabarà cap a les 17:00 i, per tant, ja no tornarem cap a l'escola. Així doncs, us demanem per favor que aneu a replegar els vostres fills i filles a la plaça. I encara més: us convidem a que assistiu a l'espectacle per tal que també vosaltres pugueu gaudir de la mestria i l'encant de Dani Miquel.

Us esperem!


COMISSIÓ ORGANITZADORA DEL 9 D'OCTUBRE (CEIP Covalta)

1 comentari:

  1. Una idea molt interessant.Espere que gaudim tots molt.Enhorabona als organitzadors.

    ResponElimina