dimecres, 7 de setembre de 2011

Tot a punt!


Com ha passat l'estiu! Sembla que era ahir quan ens acomiadàvem tots i totes i ens desitjàvem unes bones vacances... Doncs sí: els dies de platja i de descans, de viatges i de temps lliure, han passat a la història. Demà comença l'escola. Així ha de ser, però. Tot acaba i tot comença de nou, en un cicle que no mai s'atura. Per això, enlloc de lamentar-nos d'una pèrdua o d'un final, cal gaudir del moment i de l'experiència. El problema no és que s'acabe l'estiu; allò greu és no haver-lo gaudit al màxim, no haver-lo aprofitat. Ja ho diu un aforisme anònim ben contundent i veraç: "Qui tem la mort, és perquè no ha viscut". Tothom hauria de recordar aquestes paraules cada dia de bon matí.

 

Tot acaba i tot comença: s'acaben les vacances però comença l'escola. Quina emoció! Comença un nou curs ple d'il·lusions i d'afanys; d'experiències i de treball. I, de nou, els mestres i les mestres del CEIP Covalta tenim el ferm compromís de convertir aquest curs 2011-2012 en un allau d'activitats i aprenentatge; de saber i diversió. Tanmateix, no serà un curs plàcid ni senzill. Haurem de lluitar, un any més, contra les greus deficiències de l'escola pel que fa a equipaments i a la manca d'espai; caldrà defensar l'ensenyament en valencià que, d'una manera molt subtil i "democràtica", vol carregar-se Conselleria; haurem de fer front a les retallades de pressupost i personal educatiu; haurem d'estar atents a les dificultats econòmiques que pateixen les famílies...


I com ens ho farem per anar endavant? Amb il·lusió; amb llibres; amb respecte; amb l'empenta del cicle d'Infantil;  amb paraules; amb eixides a la natura; amb teatre; amb números i operacions; amb l'incansable treball de tots els mestres de l'escola; amb activitat física; amb esforç; amb enginy; amb imaginació... I, sobretot, treballant en equip. Els mestres i les mestres d'aquesta escola ens hem demostrat ja moltes vegades que quan treballem en equip -i quan parle d'equip també parle dels pares i les mares- som capaços d'assolir qualsevol cosa que ens proposem. No cal dir però, que per aconseguir els nostres propòsits necessitem la complicitat d'aquells qui fan possible l'escola, de la nostra raó de ser: els xiquets i les xiquetes, els nostres estimats i estimades alumnes. Necessitem la vostra col·laboració, el vostre esforç, la vostra imaginació... Sobretot però, necessitem les vostres ganes de treballar i d'aprendre cada dia una mica més. Si tots posem una mica de la nostra part, aquest curs serà, de nou, inoblidable.

Vinga doncs: endavant!

Didac Botella i Mestres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada