dijous, 3 de maig del 2012

No hi haurà Festival de Teatre Escolar d'Albaida


La 4a edició del Festival de Teatre Escolar d'Albaida haurà d'esperar. Era un secret a veus però encara no hi havia cap confirmació "oficial", per dir-ho d'alguna manera. És evident però, que l'enrenou que estem vivint a l'ensenyament públic dificultava sobre manera tot allò relacionat amb la celebració de la quarta edició de Jo teatre, Tu teatres, Ell teatra... El passat dia 19 d'abril vaig comunicar els i les membres del Consell Escolar que era "pràcticament" segur que el Festival no es celebraria. És una llàstima perquè el nostre projecte havia agafat embranzida i s'havia consolidat amb la darrera edició que fou, certament, exemplar. Ens ha costat assumir la realitat i ens dol en l'ànima haver d'abandonar el projecte però tots els i les implicades coincidíem: no es donaven les mínimes condicions per dur endavant una empresa com aquesta, que demana d'un esforç ingent, una gran dedicació i, sobretot, molta il·lusió. Les retallades, el menyspreu a l'escola pública, l'atac constant a la nostra llengua, les mobilitzacions... Tot plegat ha generat un ambient hostil i enrarit als centres educatius que ha provocat un cert desencís entre molts de nosaltres. Impotència, enuig, desencontres, indiferència... Solíem dir a la presentació i als díptics que el Festival "era una festa del poble i per al poble". Enguany, malauradament, les escoles públiques no estem per a cap festa. Esperem que l'any vinent podrem reviscolar el Festival. El temps dirà. Com a coordinador del Festival només em queda agrair a tots i totes -mares i pares, alumnes, mestres...- el suport incondicional que ens heu oferit al llarg d'estos anys, sense el qual, el Festival no haguès existit. Tanmateix, l'agraïment més sentit i profund va per als mestres que, any rere any, han fet possible l'organització del Festival i, sobretot, han tingut el coratge, la paciència i el valor de dur endavant una obra de teatre amb els seus alumnes. Són, indiscutiblement, l'ànima d'aquest projecte. Marian, Casimir, Francisco, MaJosep Garcia, Encarna, Pau, MaJosep Micó, Sara, Sónia, Mabel... Gràcies de tot cor.

Didac Botella i Mestres

2 comentaris:

  1. Aquestes coses no tindrien que ocorrer. No es just que per uns quant des........ats, l' ilusió i les ganes de tot un centre educatiu i PUBLIC amb qualitat tinga que prescindir d' una feina d' alló molt fen feta, per part de tots, mestres, alumnes, pares i mares públic,,etc,etc,......esperem que no siga que molt de temps més.ENDAVANT EN ELS PROJECTES.

    ResponElimina
  2. Aquestes coses no tindrien que ocorrer. No es just que per uns quant des........ats, l' ilusió i les ganes de tot un centre educatiu i PUBLIC amb qualitat tinga que prescindir d' una feina d' alló molt fen feta, per part de tots, mestres, alumnes, pares i mares públic,,etc,etc,......esperem que no siga que molt de temps més.ENDAVANT EN ELS PROJECTES.

    ResponElimina