diumenge, 6 de maig del 2012

Vine-te'n!


Campanes.
Més campanes. Què son! És l’entrada a escola? Ai, no, no canten! Sols són campanes. És el campanar d’ací. Ah, ja sé, les festes del Roser! Més campanes! Què son!... Hui és “El dia de la mare”!

Ai, la mare! Quan tenim, o quan ens sorprenem, o quan ens alegrem, o ens passa alguna coseta, o volem molestar, sempre se'n recordem de la mare: de la pròpia o de la dels demés. Les mares (i els pares també, però hui toca a elles) compleixen un paper molt important dins del desenvolupament dels xiquets i xiquetes.
El títol també es dona a dones que compleixen el paper sense estar emparentades biològicament; es pot referir a persones que se les identifica amb l’estereotip de mare: persona que cobreix les necessitats. Estan les primàries, que són les fisiològiques. Una vegada satisfetes les primàries sorgeixen les secundàries, que encara que són segones no són menys importants. Són les originades per la societat: autoafirmació, sentir-se acceptat i estimat, formar part d’un grup, desenvolupar les capacitats, saber, conèixer, autorealitzar-se... Per això l’escola és com una mare, com la nostra família. De majors als pobles tan fàcil és que et pregunten: I tu, de qui eres? Com que et diguen: I tu, a quina escola anaves?


Ara teniu l’oportunitat de formar part de la nostra família, de la nostra mare. Demà dia 7 de maig i fins al 16 comença el procés de matriculació. En som molts i moltes i noves que en vindran! A l’escola Covalta hem tingut des de sempre clares quines són les necessitats que hem de cobrir per als nostres: tant pares-mares com xiquets i xiquetes. Per això proposem:

-Escola matinera i vespertina: els xiquets i xiquetes que ho necessiten estan atesos des de les 8.30 del matí fins les 6 de la vesprada.

–Tenim menjador escolar, no massificat i adaptat per als-les més menudes.

–A Infantil, treballem per projectes, sense libres de text, oferint un aprenentatge significatiu i constructiu, relacionat amb l’entorn més pròxim: el dels nostres xiquets i xiquetes. Tenim hort i galliner. Fem informàtica, música, teatre i educació física. Fem tallers de cuina, art i ciències. Treballem de forma globalitzada: lectoescriptura a partir de centres d’interès i la matemàtica amb els números significatius de la rutina diària. Els materials estan elaborats per les mestres.

Com les mares:
   “NO SOLS ENSENYEM OBJECTIUS, ENSENYEM VIDA”  

          Feliç dia, MARE!
          Marian Llàcer Pla


Mares que eren alumnes de l'escola Covalta

1 comentari:

  1. d'albaida i sense cofia, mal ho teniu. Bonico lo que contes.
    Rosa

    ResponElimina