dilluns, 18 de juny del 2012

Un rellotge de sol a l'escola!

Els alumnes de 2n i 3r cicle escolten Joan
El passat dimecres 13 de juny, els i les alumnes de l'escola van poder presenciar un moment històric de la nostra humil història: Joan Olivares, escriptor de renom, professor de l'IES Josep Segrelles i artista "solar", ens visità per explicar-nos tot de coses al voltant del temps i construir un rellotge de sol a una paret de l'escola. Fou una jornada inoblidable, repleta de coneixements i aprenentatge. L'alumnat de 2n i 3r cicle va poder escoltar les explicacions de Joan i fer-li tota mena de preguntes curioses al voltant del temps, l'astronomia i la història dels rellotges. Els i les més menudes -Infantil i 1r cicle- van poder observar Joan mentre feia el rellotge de sol i també li van fer alguna que altra pregunta.


Joan dibuixa el rellotge amb l'ajuda de Verònica
Després d’observar Joan durant una estona, els xiquets i les xiquetes de 2n i 3r cicle feren diferents activitats, com ara, construir-se un rellotge solar portàtil, dissenyat també per Joan. Tanmateix, l’activitat que més els va agradar fou participar en el concurs “Il·lustrem el rellotge solar de l’escola!”, ja que el dibuix guanyador tindrà l’honor de decorar el nostre rellotge de sol. Quin regal per a la nostra escola i quina història més bonica l’ha fet possible!


Joan Olivares explica com funciona el rellotge als alumnes de 1r cicle
Vull agrair, en nom de tots els mestres i els alumnes de l'escola, l'amabilitat de Joan i la pedagogia i paciència que demostrà amb tots i totes. Igualment agraïts i agraïdes però, hem d'estar a Verònica, mestra de 3r de primària de l'escola i ànima d'aquest projecte. És ella qui ha fet possible aquesta extraordinària experiència. Gràcies per aquest regal i pel temps que hem compartit amb tu. Ha estat un plaer. De tot cor.


L'alumnat de 2n i 3r cicle fa el rellotge de sol portàtil
Didac Botella i Mestres

1 comentari:

  1. Felicitats pel vostre blog i les activitats tan interessants que dueu a terme..


    Fa un temps vaig estar construint rellotges de sol amb els meus alumnes.

    Si entreu a:

    http://cosmolinux.no-ip.org

    trobareu un apartat sobre el funcionament dels Rellotges de Sol i la construcció d'un rellotge de sol equatorial.

    Espero que us pugui servir d'utilitat.

    Anims!

    ResponElimina