dimecres, 30 de gener del 2013

CARNESTOLTES ... MOLTES VOLTES

Després del parèntesi del curs passat, forçat com una més de les respostes a les greus retallades que patírem, ...
Enguany torna el ...

Carnestoltes a Covalta”!!!!


Estimats pares i mares:

Com bé sabeu, s’acosta el Carnestoltes i la propera setmana, a la nostra escola, hem volgut preparar una festa d’allò més especial, fent alhora un xicotet homenatge a Miliqui.

Començarem la setmana amb les consignes i com no… el Rei o Reina de Carnestoltes i la seua cort, enfarinaran a tot aquell qui no duga l’element que pertoque al dia.

-Dimarts 5: ulleres

-Dimecres 6: ulleres + corbata

-Dijous 7: ulleres + corbata + nas de pallasso (també pot ser pintat)

El dijous, dia 7, serà el dia de la “Gran Festa”.

Pel matí, farem l’enfarinada final al pati. A més, les mares de sisé vendran esmorzar de coca en sal, coca de llanda, pizza… i suc a un 1 euro, per recaptar fons per al Viatge de fi de curs.

Al mig dia, els i les alumnes d’Infantil que vulguen podran gaudir de la tradicional “Cassoleta”. L’Ampa l’organitzarà i aviat us passara una nota amb tot els detalls i el preu. (Als alumnes del menjador se’ls descomptarà del mes aquest dia)

Per la vesprada, ens organitzarem per cicle per tal de fer que tots els xiquets i xiquetes gaudisquen d’activitats adequades als interessos de la seua edat.

-Infantil: Els i les alumnes celebraran una “Gran Festa” a les aules del cicle. Les mestres s’encarregaran de disfressar-los amb tots els elements que han anat elaborant a classe. A més els pintaran les cares, ballaran i cantaran.

-Primer i segon cicle (1r, 2n,3r i 4t):Tot l’alumnat haura de vindre disfressat des de casa però sense pintar-se la cara. Al pati de l’escola tindran preparada una “Fireta” amb l’ajuda de la junta de l’Ampa. Hi haurà paradetes on gaudiran de tallerets i jocs com: founde de xocolata amb xuxes, encertar boles, pintar cares, fer argila…

-Tercer cicle (5è i 6è): Els i les més majors de l’escola caldrà que vinguen disfressat de casa i si volen també pintats. Amb la financiació de l’Ampa, gaudiran d’un taller de “Clown” on els ensenyaran tècniques per saber fer riure i s’ho passaran d’allò més bé.

ESPEREM QUE TOTS I TOTES GAUDIM MOLT DE LA FESTA


Salutacions, els i les mestres de Covalta.


dimarts, 22 de gener del 2013

La vertadera història del calendari maia


Dues setmanes abans del Festival de Nadal, al bell mig de tota la feinada que teníem entre mans, Altea -la xica amb qui comparteix la vida des de fa vora dos anys- em va donar una idea ben divertida per concloure el nostre espectacle sobre la fi del Món. La proposta consistia en fer un gag on parodiàrem l'origen del calendari maia. Concretament, la idea volia mostrar com, els qui van fer el calendari, fixaren la data de la fi del món -és a dir, el 21 de desembre de 2012- a l'atzar, d'una manera totalment aleatòria. Des d'un bon principi em va semblar una idea molt original i adient per tancar la nostra festa. Tanmateix, anàvem molt curts de temps i pensar un nou muntatge era, senzillament, excessiu. A més a més, convertir la idea en gag se m'antoixava difícil: no veia clara la seua representació teatral. Vaig pensar que, en tot cas, caldria fer un curtmetratge i, òbviament, això encara demanava de més temps. Era del tot impossible.

Tanmateix, la idea s'enganxà al meu inconscient i anà fent camí. I, una setmana abans del festival, un pensament em féu canviar d'opinió; fou com una petita revelació. Vaig pensar angoixat: "Si abandonem aquesta idea, ja mai no la podrem fer!". L'afirmació era dramàticament certa: un cop passada l'efemèride maia, la divertida ocurrència d'Altea perdria tota raó de ser. I, com que em semblava una manera perfecta de concloure el nostre festival, vaig proposar-me de convertir la idea en realitat, costés allò que costés. Finalment, en temps rècord i sense saber massa bé com, vaig escriure el guió, vaig elaborar el pla de rodatge i gravàrem el curt a la Font del Sis -el Palomar- durant tot el matí de dissabte 15 de desembre. El treball d'edició i subtitolació l'acabàrem... un dia abans del festival! Però... he dit que vaig fer tot açò "sense saber massa bé com"? No! Sí que sé com ho vaig fer: gràcies al suport i la col·laboració de moltes persones. Sense Leti, sense Maria Sisternes, sense Toni Rodríguez i, per suposat, sense els actors -Adrià, Víctor i Bogdanel- i les actrius -Maria i Àgata- aquesta original idea mai no haguès pogut convertir-se en realitat; en una realitat tant divertida com l'estrafolari curtmetratge en la qual la convertírem. Gràcies a tots i totes per haver-la fet possible!

Didac Botella i Mestres

dimarts, 15 de gener del 2013

Covalta Fiction


Principis de novembre. Un amic m'envia un mail amb un adjunt: Spanish Fiction. És un fragment de la pel·lícula Pulp Fiction doblat còmicament al castellà on Samuel L. Jackson i John Travolta parlen i riuen d'Espanya, la Monarquia i la crisi que viu el país. Principis de desembre. No sé ni perquè ni com se m'acudeix de fer un doblatge del mateix fragment de vídeo per criticar la corrupció al País Valencià i parlar de la nostra escola en clau d'humor. Serà una de les moltes sorpreses audiovisuals que projectarem durant el Festival de Nadal. Tècnicament parlant, no tinc ni idea de com fer-ho però estic decidit a intentar-ho. Finalment, després de molts fracassos, trobe la manera d'ajustar el text que he escrit al diàleg del vídeo. I, un cop tinc el text enllestit, li dic a Pau -el nostre mestre de música- que em preste una vesprada, que m'ha d'ajudar a fer un muntatge que farà pixar de riure a tothom. Pau i jo anàvem per terra! Primer, provant veus; després, ajustant-les al gestos i moviments de la boca dels dos "peixos grossos" de Conselleria. Estiguérem fent provatures fins a les 21hrs i, finalment, assolírem el nostre objectiu. Després, Toni Rodríguez ens acabaria la feina d'edició. Pense que mai abans m'havia rist tant preparant un muntatge... Ni tampoc veient-ne el resultat! Abans de projectar-lo davant de tot el poble, el document va passar la "censura" de Direcció: vaig mostrar el vídeo a Viri. Ella, també anà per terra del riure i em dóna el seu vist-i-plau torcant-se les llàgrimes amb un mocador.

Didac Botella Mestres

dijous, 3 de gener del 2013

Entrevistes apocalíptiques


Entrevistes apocalíptiques és un muntatge audiovisual en clau d’humor que tractava d’esbrinar l’opinió dels i les alumnes de la nostra escola al voltant de la fi del Món que, segons el calendari maia “Del Compte Llarg”, havia d’esdevenir el 21 de desembre de 2012. Aquest vídeo fou projectat al cinema Odeon el passat 20 de desembre de 2012 durant la celebració del Festival de Nadal de la nostra escola. Degut a la proximitat de l’efemèride –un dia abans!–, els mestres i les mestres vàrem decidir de vehicular la nostra festa de Nadal al voltant d'aquest divertit i estrafolari vaticini. Tanmateix, les retallades en sanitat i educació també estigueren presents al llarg de tota la vetllada. Així doncs, el nostre atípic i original Festival intercalava projeccions audiovisuals ben diverses, divertides i un punt irreverent, amb "gags" teatrals i, com no, nadales. I tot, fou brillantment conduït per Sílvia i Bogdanel, alumnes de 6è, que feren de presentadors de la gala. La seua desimboltura dalt de l'escenari i la seua habilitat per interpretar l'extens i complex guió que havia escrit per vehicular tot el muntatge els va convertir, indiscutiblement, en els autèntics protagonistes del Festival. Tothom va quedar bocabadat. 

Entrevistes apocalíptiques fou una de les moltes sorpreses audiovisuals que havíem preparat per a l’ocasió i que feren riure d'allò més el públic del cinema Odeón, que era ple de gom a gom. Eixe era el nostre gran objectiu: fer riure -i també reflexionar- a tothom. L'efemèride maia ens va permetre de pensar una festa diferent, ben divertida i estrafolària, plena d'ironia i crítica. Indubtablement, la nostra proposta s'allunyava del format tradicional i, potser, algú no la va veure amb bons ulls. Una cosa per l'altra: una mica de polèmica per una bona estona de riure. Em sembla un tracte raonable. Gràcies a tots els mestres i les mestres de l'escola pel treball amb els i les alumnes i la seua inestimable col·laboració i suport. Com sempre, un especial agraïment mereix Pau, el nostre mestre de música, per fer de tècnic de so, actor i director musical de la Festa. I no puc oblidar Toni Rodríguez, artífex del muntatge i l'edició dels diferents vídeos projectats.

Gràcies de tot cor!

Didac Botella i Mestres