dilluns, 8 de març del 2010

Sense ofici ni benefici


"El dia en que l'home es va apoderar del llenguatge, es va apoderar de la història i de la vida. En fer-ho ens va silenciar. Jo diria que la gran revolució d'aquest segle és que les dones recuperen la veu" Marcela Serrano, Xile 1951.
Maria de Nazaret, Clara Campoamor, Cleopatra VII, Rosa Roig Soler, Carmen Martín Gaite, Teresa de Calcuta, Juana de Arco, Maria Sklodowska (Curie), Margaretha Geertruida Zella (Mata Hari), Frida Kahlo, Federica Montseny, Edith Piaf, Lilith, Mariana Pineda, Pilar Miró, Norma Jean, Dolores Ibàrruri... dones, dones intelectuals, abadeses, mares, científiques, escriptores.... Simplement dones, som la meitat de la humanitat. Hui ha de ser un dia especial per a les dones, i com molt bé diu Elsa López: "Jo pregaria als homes que creuen en una societat justa: que ens miren amb els ulls de l'admiració i de la sorpresa, que ens nomenen, que ens designen pel nostre nom i pel que significa. Que ens ajuden a construir una societat madura on a l'anunciar la nostra presència, homes i dones per igual, s'alcen dels seients amb devoció i respecte. No puc demanar més. Ni menys".
He tingut la necesssitat d'escriure perque no pare de donar-li voltes al que va passar l'altre dia a classe de 5 anys. Treballem els oficis a partir del conte "Que seré de fadrina?". La protagonista cada dia vol tenir un ofici diferent quan siga major, per suposat que hi ha oficis al conte que fins fa uns anys eren considerats "oficis d'homes". Els pregunte als-les xiquets i xiquetes: I les vostres mares? En que treballen?... Em quede bocabadada quan alguns i algunes contesten: Ma mare no és res... No treballa en res...

Marian Llàcer Pla

3 comentaris:

  1. Un gran escrit, de nou! I una fotografia d'allò més adient. Caldria, periòdicament, fer una nota a casa i recordar l'adreça del bloc. Els pares i les mares han de llegir escrits com aquest. Forma part -també- del seu procés d'aprenentatge.

    Didac

    PD: He fet petites modificacions tipològiques: nom teu en negreta, diàlegs en cursiva i l'apòstrof, que sempre fas servir l'accent obert! :)

    ResponElimina
  2. Un escrit molt ben redactat que reflexa la realitat que ens ha tocat viure. Una finalitat de l'educació es reduir les diferències socials i crec que ho fas d'allò més be.


    Pepica

    ResponElimina
  3. Un molt bon escrit per a una important data.
    Ànim per a continuar amb la teua tasca i amb aquesta "nova faceta"


    Maite "la de Piles"

    ResponElimina