dijous, 27 d’octubre de 2011

BOGDANEL, el super agent secret

En una casa molt gran, com si fora un palau, vivien el senyor i la senyora Cluedo. Acabaven d’estrenar la casa de Romania en Bucarest.

Ells eren d’Anglaterra i se’n van anar a Bucarest per motius de feina. Van fer una festa de benvinguda. Van convidar al professor Petrov que és un home molt intel•ligent, la senyora Pat que és una amiga d’Anglaterra, el senyor William que és el marit de la senyora Pat, la senyora Belda que és una amiga del professor Petrov, no molt intel•ligent i el senyor Stoica que era caçador i entenia molt d’armes. La senyora Blanco era la criada dels senyors Cluedo, els havia acompanyat a tots els llocs. El senyor Cluedo tenia feina, venia joies.

En eixa festa s’ho estaven passant tots molt bé, pujant escales cap amunt i baixant, no es cansaven. La festa va durar fins que la senyora Pat va pujar a la sala de billar iiii… Ooohh!! Veu al senyor Cluedo mort!!. Ella es va quedar a la sala de billar pensant com li diria a la senyora Cluedo que el seu home havia mort. Li va contar a la criada, a la senyora Blanco, tot el que havia passat; de seguida li ho va dir a la senyora Cluedo i aquesta va apagar la música que estava a tota castanya i va dir:

-Quedeu-vos quiets ara immediatament i no vull sentir ni a una mosca, estic molt però que molt furiosa del que ha fet algú o alguna!!.

El professor Petrov va somriure….

La senyora Cluedo li va dir a la orelleta a la senyora Blanco i a la senyora Pat:

-Jo sé que vosaltres esteu de part meua, no?

-Sí –van contestar les dos a la mateixa hora.

-Qui haja sigut volia emportar-se les joies del meu home –va dir la senyora Cluedo.

Tots van pujar a veure on es trobava el cos del senyor Cluedo; estava a la sala de billar però la senyora Cluedo va veure que sí que respirava; quina alegria va tindre, pensava que mai més el tornaria a veure.

La senyora Pat va dir:

-Jo conec a un “agent secret” anomenat Bogdanel que busca les proves de qui ha matat a qui en un segonet. Si vols senyora Cluedo, podem tocar-li i dir-li que vinga.

Ella va respondre de seguida:

-Sí ,clar que vull que vinga, així a qui haja sigut veurem que li fem!.

Li van tocar, però es va posar el contestador i li van deixar un missatge:

-Bogdanel, de seguida que escoltes el missatge vine a la casa dels senyors Cluedo, soc Pat.

De mentre estaven rondant per la sala de billar per si trobaven alguna marca de sang o amb què l’havien colpejat.

Com no venia Bogdanel van cridar a la policia, va anar, va veure la casa per si hi havia alguna prova de l’intent d’assassinat, però res, no van trobar ni tan sols un pèl; se’n van anar i de seguida va arribar el “super agent secret” Bogdanel.

La senyora Cluedo li va explicar a Bogdanel que l’havien trobat mort però en realitat no ho estava sinó que pareixia…

Bogdanel va anar a la sala de billar on estava el cos, però no hi havia ni una goteta de sang, i aleshores la senyora Cluedo li va dir totes les parts de la casa on estaven i li va contar:

-Estàvem a l’hivernacle, al menjador, a la sala de música, a la biblioteca, a la sala de billar, a la cuina, al saló i a l’estudi.

Bogdanel va veure en tots els llocs que li va dir la senyora Cluedo i va dir:

-Ha hagut de colpejar-lo un home perquè el cos ha sigut mogut de la biblioteca on he trobat sang.

El professor Petrov cada vegada suava més i més i més…

L’agent Bogdanel va agafar a cada sospitós i va començar un per un a fer-los preguntes. Quan va acabar va dir:

-Que ningú se’n vaja que d’ací unes hores diré qui ha sigut.

Tots es van posar molt nerviosos. Al cap de tres hores Bogdanel va arribar a la casa i va dir:

-Vaig a resoldre aquest cas: qui ha intentat matar al senyor Cluedo ha sigut el professor Petrov, el colp li l’ha pegat amb un canelobre a la biblioteca, després l’ha portat a la sala de billar.

Tots van dir:

-No pot ser! Però si el coneixem i és bona persona!!

-Si però he esbrinat que té falta de diners, li va demanar diners al senyor Cluedo i com ell no ha volgut donar-li’n el professor Petrov de ràbia li ha pegat un colp i el que volia era robar-li les joies de la caixa forta per a vendre-les. Però sort que la senyora Cluedo ha trobat al senyor Cluedo abans que el professor poguera obrir la caixa i emportar-se les joies.

Tots van aplaudir a Bogdanel; el cas estava resolt.

Van cridar a la policia de Bucarest i es van emportar el professor a la presó.

Úrsula Guerola Tormo
 

3 comentaris:

 1. va ja que no teu ha fet ningu teu fare jo


  MOLT BE ERES UNA ARTISTA!

  ResponElimina
 2. Úrsula!! Cada volta em sorpre'ns més!!

  Una súper bona idea escriure este conte!! I a mi és que m'encanta el Cluedo!! :)

  Clara.

  ResponElimina
 3. Tata jajjaja quan tornes ja voràs les altres històries que tinc en la llibreta de "Hstòries escrites per mi" jjaja.
  a i quan tornes tambe juguarem al Cluedo i a veure qui assassina a qui i al monopoli ho tinc segur que guanye jooo perque tu no compres res però jo et compre totes les cases pisos i carrers i tu sempre caus en les que jo tinc jajaa.Al final et quedes arruïnada. Muakkk (L)

  Úrsula.

  ResponElimina