dimecres, 12 d’octubre del 2011

El 9 d'octubre a l'escola!

V. Terol explica la vida i el món de Jaume I als alumnes de 2n cicle

El passat dia 5 d'octubre, en el marc de les activitats per celebrar el 9 d'octubre a l'escola, les classe de 3r i 4t van tenir la sort i el privilegi d'escoltar a l'il·lustre Dr. Vicent Terol i Reig, director de l'Arxiu Municipal d'Ontinyent, que s'acostà a la nostra escola per explicar els alumnes de 2n cicle coses molt interessants al voltant del Rei en Jaume i el seu món medieval. Jo mateix vaig proposar l’activitat, ja que conec personalment Vicent, que tingué l'amabilitat d'acceptar la nostra invitació. A Verònica i Carmen, tutores de 3r i 4t, els va semblar una iniciativa d'allò més adient i didàctica i, de seguida, ho van dir als seus alumnes. Els xiquets i xiquetes estaven emocionats i van preparar tota classe de preguntes amb les seues mestres per poder fer-li-les a "eixe historiador que coneixia tant bé al rei Jaume I". No cal dir que Vicent va connectar de seguida amb tots els xiquets preguntant-los els seus cognoms i dient-los d'on provenien els seus avantpassats. De cop i volta, tots es van sentir molt identificats amb aquestes terres i amb els seus orígens. Els xiquets i xiquetes no paraven de fer-li preguntes d'allò més interessants. Tots es van assabentar de la relació directa que tenien amb el rei Jaume I . Per a finalitzar Vicent va posar un text escrit d'aquella època i, un per un, el llegiren, tot adonant-se'n de la gran similitud del català antic amb el que parlem hui en dia. Fou una activitat ben entretinguda.

Els i les alumnes de 2n cicle escolten amb atenció

I per la vesprada aparegué... el Gegant del Rei en Jaume acompanyat de la Flama del Correllengua! Els alumnes d’Infantil li van cantar moltes cançons envoltant-lo i fent-lo ballar. Allò que ningú no s’esperava és que el gegant de Jaume I es posara a parlar! Fins i tot, algun menut es va espantar d’escoltar la “veuota” del gegant! Ell mateix els va fer cinc cèntims de la seua vida i els va dir que estava molt content de veure que, després de tant de temps, els xiquets i les xiquetes d’Albaida encara se’n recordaven d’ell. Però, com bé va dir, allò que realment el feia feliç era comprovar que després de tants segles la llengua que ell va portar encara es parlava i estava ben viva. Alguns alumnes van tenir la sort de poder fer-li alguna pregunta, que ell va respondre encantadíssim. I, finalment, acomiadàrem al Gegant i als companys del Casal Jaume I d’Ontinyent, tot demanant-los que tornaren l’any que ve. Fou un acte molt emotiu que tancava la nostra diada d'una manera divertida i fantàstica. Moltes gràcies a tots els mestres i les mestres que han fet possible aquesta festa!

Els alumnes d'Infantil envoltant i cantant al Gegant de Jaume I

 Sònia Ureña, coordinadora de 2n cicle

6 comentaris:

  1. Quina bona idea! A l'altra a vore si ens l'adapta per a infantil i així gaudim de tot el que sap Vicent.
    Va estar molt bé quan el gegant amb la seua veuota punxava a Dídac, i quan nosaltres vam ballar i el rei Jaume també, i quan vam fer jocs al pati.Que bé ho vam passar!

    Marian

    ResponElimina
  2. Eixes mestres d'infantil...quin bon ambient que porten!

    Carmen

    ResponElimina
  3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Mira la Carme, soltant-se la melena en Internet! Doncs ja saps, Carme: el proper pas, fer un escrit per al bloc! Jo t'ajude a penjar-lo o, millor: t'explique com és fa!

    I sí: les xiques d'Infantil, sempre animant l'escola! Què faríem sense elles!

    Didac

    PD: El comentari esborrat per un administrador era meu i l'he esborrat jo per corregir una falta d'ortografia! Que ningú pense que hi ha cap mena de censura al bloc de l'escola!

    ResponElimina
  5. Be pensava que soles escrivieu els mestres i els xiquets. No sabria que contar pero si un dia m'anime ja t'heu dic.

    Carmen

    ResponElimina
  6. Ups! M'he confòs, estimada Carme!

    Efectivament, pensava que qui havia escrit el comentari havia estat Carme la mestra de 4t! Una petita relliscada! Sí, tens tota la raó: en principi, el bloc de l'escola és per a mestres i alumnes. Supose que saps que l'AMPA té un bloc propi. En tot cas, també, d'una manera puntual, el bloc de l'escola podria acceptar algun escrit dels pares i les mares. Faltaria més! Disculpa l'equívoc!

    Didac

    ResponElimina